Novela zákona
Poslanci ANO navrhnou zákaz kouření v restauracích

23.07.2014 12:08

Poslanci ANO chystají novelu zákona, která by zakázala kouření v restauracích. Místopředseda klubu ANO Radek Vondráček novinářům řekl, že návrh má jednoznačnou podporu klubu. Zákaz kouření by podle něj mohl začít platit během několika měsíců. V minulosti však podobné snahy v parlamentu narazily.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (8 hlasů) 23.07.2014 12:33

    Panebože, to je už kolikáté déjà vu. Zbavili jsme se toho magora...

  • Vlastík Smutný (7 hlasů) 23.07.2014 18:08

    Zda v restauraci kouřit či nekouřit je věcí provozovatele či majitel...

  • Petr Homolac (6 hlasů) 23.07.2014 12:27

    Babiš sliboval zefektivnit stát. Díry v rozpočtu jsou primárně...

  • Jiří Susa (5 hlasů) 23.07.2014 12:45

    Poslanci ANO makají. Půl roku v parlamentu a už mají zjevně hotové...

  • Alois Ratzinger (4 hlasy) 23.07.2014 14:32

    Podle tvých zvratků ji hulíš denně.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Zda v restauraci kouřit či nekouřit je věcí provozovatele či majitel restauračního zařízení a nemá či neměl by mu do toho nikdo kecat nebo nařizovat. Zrovna tak je věcí hosta jestli do kuřácké hospody půjde nebo ne. Nekuřáckých zařízení už je dneska dost a každý má možnost výběru. Pořád se proklamuje svoboda, tak ji lidem nechte! Jsem nekuřák, ale militantní nekuřáky nesnáším.

7 hlasů

Zaráží mě, že už s dost očesanou svobodou kuřáků se nepočítá, zato se počítá s jejich miliardovými příspěvky do erární kasy....obávám se, že kdyby všichni kuřáci na měsíc přestali kouřit, tak si mohou koaliční strany své předvolební sliby někam vetknout.

4 hlasy

V další fází nás Stát bude chránit před sycenými limonádami, potom před konzumací masa, následovat bude další utažení šroubů v individuální dopravě.
To vše pod praporem Ochrany Občanů Před Nimi Samotnými. (Nesmí chybět něco jako "Myslete na naše děti!!!")

Občan ČR je nesvéprávný dobytek, kterému svobodná vůle škodí, proto ho starostlivý farmář Stát musí držet v ohradě.

1 hlas

Jsem pro uplny zakaz koureni v restauracich

3 hlasy

Ve všech svých restauracích si zakažte co chcete, do ostatních restaurací není nic Vám ani nikomu jinému.

3 hlasy

ubožáku

1 hlas

Proč? Je to jeho názor na který má právo. Já s ním nesouhlasím, ale jeho názor respektuji. Máme přece demokracii, nebo ne?

2 hlasy

"Já s ním nesouhlasím, ale jeho názor respektuji."
Co tenhle líbivý blábol vůbec znamená?

Co kdyby ostatní v paneláku odhlasovali, že ti vyberou nábytek, kterým si (za svoje peníze samozřejmě) vybavíš domácnost?

0 hlasů

nechcete radeji uvest nejaky argument misto hloupe nadavky ktera nic nerika ani neresi?

2 hlasy

Necítím potřebu uvádět argumenty proti omezování svobody v oboustranně dobrovolném jednání. Pokud omezování svobody "je tvůj názor", jsi u mě prostě podlá svině.

0 hlasů

Blázen.

2 hlasy

proc?

0 hlasů

Protože je to věc majitele, jestli se u něj bude kouřit. A tvoje věc je, jestli do kuřácké restaurace půjdeš.

4 hlasy

spis je vec ta zda pokud nekdo kouri v restauraci a napr na zahradce neni oddeleno kuracke a nekuracke a tim ohrozuje zdravi lidi okolo sebe a otravuje svym smradem nemel by si jit zapalit mimo restauraci byt tak slusny a ohleduplny a jit proste kourit ven...

2 hlasy

Kouřit před restaurací, to je to pravé! Ať z toho také něco mají i kolemjdoucí!!!

0 hlasů

Vážený pane pokud je to na zahrádce ve volném prostoru, tak je ten kouř ze dvou metrů sotva cítit, natož aby někoho ohrožoval. A pokud je zahrádka někde na rušné ulici a je jich většina, tak vám rakovina hrozí od tisíce jiných věcí než je cigaretový kouř. Říkám to jako tolerantní nekuřák.

0 hlasů

Pane Nowaku, jel jste někdy,řekněme 20 km, za kouřícím náklaďákem, kde není možnost předjet?......Tak si to prosím vyzkoušejte, abyste pochopil, proč Vám ostatní ťukají na čelo.....

1 hlas

To nic nemění na tom, že kouření V RESTAURACI je věc majitele.

2 hlasy

Poslanci ANO makají. Půl roku v parlamentu a už mají zjevně hotové všechny důležité věci které trápí národ. Zbývá jim tak čas na doladění drobností.

5 hlasů

Panebože, to je už kolikáté déjà vu. Zbavili jsme se toho magora Šťastného, vstanou noví bojovníci, jak přes kopírák stejní inženýři lidských duší. To by tak hrálo, aby si ve své hospodě majitel ještě vůbec o něčem rozhodoval.

8 hlasů

Babiš sliboval zefektivnit stát. Díry v rozpočtu jsou primárně problém plýtvání ve státní sféře. Zatím Babiš zefektivnil a zcentralizoval snad nákupy toaletního papíru, ušetřil prý na ministerstvech na externích poradcích kolem 66 milionů Kč. To je částka, kterou státní rozpočet rozpráší asi za 15 minut, nebo kterou si vyplatí státní úředníci na odměnách za 10 minut. A další výsledky Babiše vidíme - zdesetinásobit pokuty finančních úřadů, zakázat kouření v restauracích, jakési chorvatské způsoby zdanění či co, atd. atd. V rejstříku agenta STB zůstala jen více či méně stupidní represe a vrací nás do doby státu - policajta. Tak češi jásejte, je to váš zachránce, než se zas probudíte po letech s kocovinou.

6 hlasů

To napřed musí člověk prokouřit slušné auto, přestat a zjistit,jaké je to kouření stupidita.A to po finanční,tak zdravotní stránce o každodenní závislosti jako takové nemluvě.Ten návrh by měl každý podpořit,mnohým silným kuřákům ( kteří mají zájem) by mohl ten zlozvyk napomoci zvládnout.

2 hlasy

Zákaz kouření v restauracích rozhodně nebude žádného kuřáka motivovat, aby přestal kouřit. Pokud tomu opravdu věříte, tak je to dost naivní představa.

2 hlasy

Každý podnět je dobrý,možná je to naivní,ale dokázal jsem se po třiceti pěti letech na kouření vykašlat,kdo to dokázal mi potvrdí,jak je to osvobozující od role "závisláka" v mnohých případech i bezohlednému k okolí ". Na přestání kouřit musí člověk "uzrát" jinak téměř nic nepomáhá,možná v začátcích pneumologie.Proto kvituji každou snahu pro ty "nešťastníky".

0 hlasů

Tohle přece není to, proč lidi volili Babiše. Místo aby makal na zefektivnění státní správy, vymýšlí jednu hovadinu za druhou. Za slovní urážku úředníka můžete dostat dnes pokutu 50 tis.Kč. Babišovci chtějí tyto pokuty zdesetinásobit. Víme přece, jak české úřady pracují, jak jsou rozlezlé, neefektivní, byrokratické, zdlouhavé, tak proč jim dávat ještě takový klacek? To je proti obyčejným lidem, ne papalášům. Co tím asi Babiš sleduje? Nezapomínejme, že to byl fízl, tak policejní stát? Udělat z toho tady ruskou gubernii? Češi snesou všechno, podobně jako Rusáci.

1 hlas

Krásný blábol.

2 hlasy

Míte pravdu. Kde vidíte řešení? Blíží se komunální volby.

0 hlasů

Bude se smet kourit jen marjanka :)))

3 hlasy

Podle tvých zvratků ji hulíš denně.

4 hlasy

Du armer Trottel, ich habe in meinem Leben noch nie eine Droge genommen.

0 hlasů

Pokud sis to ještě neuvědomil, tak jsi na české (!) diskuzi !! Tak měj aspoň trochu slušnosti a piš do ní česky renegátský šmejde. Jenže jak vidno tak soukmenovci na tebe serou, nebo už tě ze své komunity vytěsnili a proto tady dnes a denně otravuješ vzduch lidem které které svou zpupností a rádoby nadřazeností umíš jen urážet.

4 hlasy

Irrtum. Ich lebe in zwei Gesellschaften und das ist eine große Lebensbereicherung. Ich nutze das Positive aus den Beiden.

0 hlasů

Bingo!!!!

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov