Prezidentovy výroky
Ruml: Zeman? Směs pomstychtivosti a velikášství

22.11.2014 05:00 Rozhovor

UVNITŘ ANKETA. Za Zemanovými vstřícnými postoji k Rusku a podceňováním role východní velmoci nemusí stát jenom jeho finanční vazby a dluhy z kampaně. Může se chtít pasovat do role jakéhosi mediátora mezi Ruskem a Evropskou unií, domnívá se někdejší ministr vnitra a Zemanův dlouholetý politický soupeř Jan Ruml.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Přemysl Kadlec (13 hlasů) 22.11.2014 08:23

    Nevím, co by řekl Jan Ruml na slova pravicového sociologa Petra...

  • Jiří Susa (11 hlasů) 22.11.2014 06:52

    Jan Ruml a Ninočka Veškrnová, průkopníci plzeňské manufaktury na...

  • Jiří Susa (11 hlasů) 22.11.2014 07:06

    Máte pravdu! Výborná připomínka!! Jenom doplním, že to Ruml starší,...

  • Jiří Susa (10 hlasů) 22.11.2014 06:42

    Ruml: směs hlouposti, patolízalství, podrazáctví. Je to klasický...

  • tyden tyden (10 hlasů) 22.11.2014 06:15

    Ruml: Jak jsem skartoval svazky StB (a pomohl tak dostat se...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Ruml? Ruml the StB-files Destroyer? Ach ten Ničitel Svazků. Hlenex a Rolfína NedejManová by s ním byli jedna ruka.

0 hlasů

A co tvůj otec, redaktor Československého rozhlasu Jiří Ruml, který do rádia vyřvával, aby pracující posílali resoluce požadující trest smrti pro Miladu Horákovou po listopadu místo toho, aby chodil kanálama, tak byl kooptován jako poslanec do národního shromáždění, a pak jako šéf komise pro vyšetřování událostí 17. listopadu zamlžoval fakta.
Jeho syn Jan Ruml se stal ministrem vnitra a zařídil, že o přepadu mafiánů s drogami na Ruzyni věděli mafiáni dříve, než šéf přepadového komanda policie. Notoricky je známa jeho spolupráce s mezinárodními zločinci, bratry Helbichovými atd.

2 hlasy

Zemanův dloholetý politický soupeř soudruh Ruml jistě hodnotí svého dlouholetého politického soupeře velice objektivně. Je to stejné jako když si nejmenovaný redaktor české veřejnoprávní televize vybral jako komentátora Zemanových výroků zcela nestranného Menu Schwarzenberga. Já se Zemanovi ani nedivím, že nemá české "objektivní" journalisty v lásce.

1 hlas

Co si dovoluje "člověk" který ma tunu másla na hlavě, je naprosto nepochopitelné. Stačí jenom připomenout jakou spoušť udělal na vnitru ! ! ! !

5 hlasů

: Ruml? Taky pěknej parchant

1 hlas

17. LISTOPAD (2)

17. LISTOPAD PO 25 LETECH = DEN NÁRODNÍHO SMUTKU

Vzpomínkové akce při Mezinárodním dnu studentstva 17. listopadu 1989 a „studentů“ samotných bylo hanebně zneužito pro rozpoutání kontrarevoluce, která umožnila uvržení našich národů do morálního bahna a temna, zlodějům, aby se dostali k dříve nakradeným majetkům a dále se napakovali, aby rozbili Masarykovo, Benešovo a naše Československo a pozůstatky nacpali pod jho mezinárodního kapitálu – mezinárodních zlodějů, páchali a dosud páchají další zločiny proti lidem.



Toto druhé hanebné výročí mezinárodního podvodu na národy Československa (17. 11. 1989) by rozhodně nemělo být státním svátkem, ale Dnem národního smutku.

Jak cudně přiznala paní Augustová v ČT 16. 11. 2014, je nadpoloviční většina občanů ČR vývojem po roce 1989 zklamána. (Nadpoloviční většina může být třeba i 80 %, že?)

Pokrytecky rozliční gauneři připomínají paní Kubišovou, jejíž píseň byla hlavním hitem převratu. Po 25 letech se z hitu stala připomínka lidské stádní hlouposti, kdy zejména verš „vláda věcí tvých se k tobě navrátí, lide navrátí“ je provokací a výsměchem právě tomu lidu.

Stejně tak nevhodně připomínají rozliční padouši Karla Kryla, který byl věřícím, ale na rozdíl od různých Duků a podobných pokrytců, navíc slušným člověkem. Proto také nemohl zapadnout do party zloduchů, tupých hospodských povalečů a podobné verbeže, která se tu „ujala vlády“ a která se ani nenamáhala tohoto člověka vtáhnout tohoto slušného a lidového člověka do své „výsadní společnosti“.

Mezi jeho připomínanými písněmi nejspíše bude chybět jedna z roku 1993:

Demokracie

1. Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou:

ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou,

[: ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce,

a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. :]

2. Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky,

brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky,

[: farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky,

my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. :]

3. Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda,

zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda,

[: král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem,

pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. :]

4. Demokracie panuje od Aše po Humenné,

samet i něha v pánu je a zuby vylomené,

[: dali nám nové postroje, a ač nás chomout pálí,

zaujímáme postoje, místo abychom stáli. :]

5. Demokracie dozrává do žaludečních vředů,

bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů,

[: a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu,

že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. :]

kryl-karel-48

Karel Kryl poznal velmi brzy, jak byl podveden on i celý národ a čemu nechtěně posloužil.

O rok později – 3. 3. 1994 – v roce svých padesátých narozenin Karel Kryl za nevyjasněných okolností zmizel. Fyzicky doslova. Prý zemřel. Podle některých údajů v Pasově, podle jiných v Mnichově (má hrob na Břevnovském hřbitově, pamětní desky), leč podle dobových informací jeho mrtvolu nikdo neviděl (ani jeho žena). Pohřeb v Německu se sice konal, ale přístup na něj byl velmi, velmi omezen a zapovězen i jeho přátelům.

To, že za něj byla sloužena zádušní mše 11. 3. 1994 arciopatem benediktinského Břevnovského kláštera a Krylovým přítelem Janem Anastázem Opaskem za velké účasti, na těchto a jiných věcech nic nemění. Mnoho přítomných se nedostalo dovnitř. Odhadem před klášterem bylo kolem 4000 lidí.

Účast politické reprezentace byla minimální (P. Tigrid, E. Lánský) ani Havel nepřišel. Z Hradu tam byl jen Ivan Medek, na jehož řeč se ozvalo několik výkřiků „lžete!“

Pokud by bylo v našich silách a možnostech, byly by 17. 11. státní vlajky staženy na půl žerdi a vyvěšeny vlajky černé - smuteční.

17. 11. 2014, Redakce Severočeské pravdy.

4 hlasy

Mě taky dodnes vrtá hlavou, jak mohl tak zdravý 48 let věku člověk zničehonic umřít na infarkt. Tím, že by mu smutkem puklo srdce, nevěřim. Jestli mu nepomohl na onen svět někdo z tehdy ještě činných a velmi čiperných agentů StB.

0 hlasů

Když to říká bývalý pasák ovcí, dnes vystudovaný absolvent ZČU Plzneň, tak je to určitě pravda.

3 hlasy

Lhář Hašek pozval Švába na Jižní Moravu, přijďte je uvítat!

0 hlasů

Jak dalece se dá brát názor tohoto člověka, který zradil i vlastního předsedu partaje, a byl při tom tak zbabělý, že čekal až odjede na zahraniční cestu, aby se mu nemusel dívat do očí?Pokrytec hlásá morálku,je to tady k zblití.

1 hlas

A Rumle, kde jste jako první ministr vnitra zakopal estebácký archív, ve kterém bylo, kolik chartistů bylu u STB?

3 hlasy

Pravicový sociolog Petr Hampl si myslí, že příznivci Václava Havla a Karla Schwarzenberga v podstatě nenávidí demokracii a neuznávají výsledek demokratických voleb. Jedná se dle něho o fašizující hnutí. Ve svém důsledku ale řadu lidí vyděsí a ti se přidají na stranu Miloše Zemana. Prezident dle něho hájí zájmy českých občanů, zatímco vláda Bohuslava Sobotky jde proti vlastním lidem, protože se musí zalíbit svým šéfům v zahraničí. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pravicovy-sociolog-Odpurci-Zemana-a-priznivci-Havla-a-Schwarzenberga-nenavidi-demokracii-je-to-fasisticka-banda-A-Sobotka-se-Zaoralkem-346787 Tak co pravičáci , co volí pseudopravici z ODS a TOP 09, co říkáte tomuto názoru? Nemá pan Hampl tak náhodou pravdu?

2 hlasy

To je teda na , tedy na pussy, takže na kočičku. :D

http://www.zvraceny.cz/video/64184-sex-nahravka-clenu-skupiny-pussy-riot/

http://moviessexscenes.com/pussy-riot-public-sex.html

3 hlasy

Roztřesený, fyzicky nemohoucí, zuřivý a zlý, takový je soumrak alkoholického, prokouřeného člověka. Pokud by a takovou troskou spojil svůj program kdokoliv, je odsouzen ke společnému zániku.

0 hlasů

A hele havlista VUML promluvil.

3 hlasy

Obecně. Tragedie čechů je, že pitomci, kteří nesahají svým IQ jiným ani po kotníky, musí stále plkat ty své dřisty. Jinak Ruml je názorný doklad úpadku školství u nás.

2 hlasy

Slavní bratři Helbigové jistě zdraví - svého slavného disidenta Rum la

5 hlasů

Zeman je nejlepší prezident po revoluci. Vašek chlastal a byl spíše prezidentem cestovatelem a tedy problémy prostých lidí vůbec neznal. Jen Pražáci ho občas uviděli, ale cestovat jako Zeman po republice? Ani náhodou. Klaus prohlédl , až po skončení prezidentování a příjde mi jako by to byl jeho dvojník. Kdo ví kde je originál Vašek. V blázinci? Zeman už jako premiér si nebral žádné servítky a nadával novinářům do blbců. Ti se mu teď odvděčují mohutnou jednostrannou kampaní proti němu. Zemane vydržte a lidi mimo Prahu vás budou volit.

6 hlasů

Jako ze ma vydrzet chlastat? Souhlasim. Flasku nepoustet a denne aspon dve krabicky cigaret.

4 hlasy

Kreténi ho zaručeně budou volit všude, nejen mimo Prahu.

3 hlasy

Ale to zas přehání. Pasyvirotik je jenom obyčejný psychopat, který říká to, co musí, když mu to jeho páni z Moskvy poručí. Lukooil nezaplatil jeho zvolení jenom tak pro nic za nic.

3 hlasy

Ruml má naprostou pravdu.

4 hlasy

U nas uz patnictilety kluk pozna vola od nevola a vy v cesku s tim mate problemy jeste 25 let po sametu.

5 hlasů

Ovšem vy jste pro nás rozpoznatelný napříč věkovým spektrem. :-)

2 hlasy

Včera jsem poslouchal Rumla a zvedal se mě žaludek, bohu žel jenom žaludek. Ale je zajímavé jak ČT si dovede vybrat blbečky kteří jim budou papouškovat přesně co chtějí a co se jim hodí do krámu. Chápu že Zeman se jim nehodí do krámu, nechce poslouchat a řek že reportéři jsou banda, a novináři to samé.

9 hlasů

Nevím, co by řekl Jan Ruml na slova pravicového sociologa Petra Hampla, která zazněla v jeho rozhovoru pro dnešní Parlamentní listy. Prezident dle něho hájí zájmy českých občanů, zatímco vláda Bohuslava Sobotky jde proti vlastním lidem, protože se musí zalíbit svým šéfům v zahraničí. Myslí si také, že příznivci Václava Havla a Karla Schwarzenberga v podstatě nenávidí demokracii a neuznávají výsledek demokratických voleb. Mluví dokonce o fašizujícím hnutí, které ve svém důsledku řadu lidí vyděsí a ti se přidají na stranu Miloše Zemana.

13 hlasů

"Fašizující hnutí" jako bychom poslouchali starý dobrý TASS :-D
podle zobáka poznáš rusáka

3 hlasy

Ale,ale. Vždyť je to pravicový sociolog, tedy člověk, který nosí léta stejné tričko jako vaše maličkost. Klepněte si na Parlamentní listy.

2 hlasy

Mne vydesily temer poblite korunovacni klenoty:-)

7 hlasů

Že tě ty kreténe nevyděsily poblité kabely osvětlovačů v ČT od alkoholika Kalouska, v přímém přenosu!!

5 hlasů

Proč ukazujete svou ubohost?

4 hlasy

Marně se vás snaží trumfnout. Marná snaha - na vás nemá.

0 hlasů

Další nadaný student z Plzně. Ruml je typickým pžíkladem, jak se z pasáčka krav stane JUDr. Jsme země neomezených možností.

6 hlasů

Felixi, jste omezený ubožák. Ruml není JUDr. a studia práv absolvoval jako každý za 5 let studia o něčem takovým se vám může jen zdát. Co máte vy za školu mimo VUMLu?

4 hlasy

Koukam, ze kazde rano vy soudruzi bezite ke compu a ani si nenasadite zubni protezu:-)

4 hlasy

pn pn jako jara jara. Typický příklad sebereflexe a šoku z ranního pohledu do zrcadla. Žít v jejich světě je kruté. Komunista za každým keřem. Někteří takto postižení vyskakují z oken s výkřikem "Rusové přicházejí". Slyšel jsem dokonce, že pan primář Nešpor měl pacienta, kterému do pokoje proudil dav Leninů. Nestává se vám to také?

0 hlasů

A ty jsi se blbe ani nešel vymočit co!!

1 hlas

Proč ukazujete svou ubohost?

3 hlasy

...příkladem...

0 hlasů

zeman je v klidu, rika to, co si mysli mlcici vetsina lidi v cr... lidma nemyslim pudlikovskou vladu( vsimli jste si ze uz druhy magnat je ministr??? to jsem jediny komu to pripada divne???) a americkou prazskou kavarnicku

7 hlasů

Americkou nebo prazskou? Musis si vybrat soudruhu.

6 hlasů

Koukam, ze ruda uderka zde drzi nepretrzitou sluzbu ...

7 hlasů

konecne jednou nelzes.
rudy kriplove jako ty, lustig. harasim a soudruh nacek dvorak tu smrdi porad :-))))))

6 hlasů

Vemeno - Vomáčko, vy se stydíte i za svou příslušnost ke komoušům. Jste ubožák.

2 hlasy

Jan Ruml a Ninočka Veškrnová, průkopníci plzeňské manufaktury na právníky. Těm se to nedalo věnovat v Praze ani přes veškerou snahu politbyr a hradu, protože se nebyli schopni opakovaně prokousat přijímačkami. Až kontumační způsob studia plzeňských práv slavil úspěchy. Voliči za to odměnili Pospíšila z TOP09 nejvyšším počtem hlasů do EU.

11 hlasů

Jako vždy a všude jen lžete. Ubožáku.

3 hlasy

To o těch příjímačkách je pravda, Ruml splnil nároky na přijetí na cca 50% a byl plzeňskou elitou přijat. Studijní úspěchy na veřejnost naštěstí nepronikly.
Tak jaruško, ulhanej ubožák a sebranka výkvětů nebude Susa

2 hlasy

Ruml: směs hlouposti, patolízalství, podrazáctví. Je to klasický hňup.

10 hlasů

tatínek kdysi psal "psovi psí smrt !" a synáček dnes zase poštěkává..

8 hlasů

Máte pravdu! Výborná připomínka!! Jenom doplním, že to Ruml starší, jeden z hlavních Havlových kumpánů, nevymyslel, prostě to opsal od Pujmanové, stejné rudé stalinské krvežíznivé svině jako byl on a upravil do množného čísla pro mediální podporu vraždy Horákové a jejích druhů. "Psům psí smrt" byl Rumlův palcový titulek Rudého práva v době procesu s Horákovou.

11 hlasů

Ubožáku, který si pomáhá permanentním lhaním:

Jiří Ruml
Novinář.
Narodil se 8. července 1925 v Plzni. Státní reálné gymnázium vystudoval v roce 1944. O rok později vstoupil do komunistické strany, jejímž oddaným členem byl až do roku 1969. Pracoval jako redaktor v Československém rozhlase i televizi a týdeníku Reportér.
Po roce 1969 se z Jiřího Rumla stal jeřábník. Podepsal Chartu 77, byl jejím mluvčím, pracoval ve Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných. Rok strávil ve vyšetřovací vazbě.
V roce 1987 založil a šéfredaktoroval samizdatovým Lidovým novinám. Dne 12. října 1989 Jiřího Rumla zatkli, Ruzyňské vězení opustil až po listopadovém převratu. Šéfredaktorem Lidových novin zůstal až do června 1990, kdy byl zvolen poslancem za Občanské fórum a noviny opustil.
Po roce 1992 se vrátil ke psaní. Napsal řadu publicistických knih a až do své smrti glosoval události v Posledním slově Lidových novin, rubrice, kterou kdysi vymyslel.
Byl dvakrát ženatý, měl tři syny. Zemřel 20. února 2004

2 hlasy

Lžete Ruml st. v době procesu Horákové v Rudém právu vůbec nebyl. Ubožáku a lháři.

1 hlas

Ty čurane prolháné tupej! Ruml starší je dokonce na několika fotkách z procesu s Horákovovou Když to synkovi připoměli, tak začal vřískat.. na tatínka mi nesahejte!! A Rumla st. propustili již při demonstracích na Letné. Byl jsem tam, když vykřikoval vedle flanďáka Malého že měl k jídlu v base žemlovku!!

3 hlasy

Jste odpad člověka a nebetyčný lhář:

Jiří Ruml
Novinář.
Narodil se 8. července 1925 v Plzni. Státní reálné gymnázium vystudoval v roce 1944. O rok později vstoupil do komunistické strany, jejímž oddaným členem byl až do roku 1969. Pracoval jako redaktor v Československém rozhlase i televizi a týdeníku Reportér.
Po roce 1969 se z Jiřího Rumla stal jeřábník. Podepsal Chartu 77, byl jejím mluvčím, pracoval ve Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných. Rok strávil ve vyšetřovací vazbě.
V roce 1987 založil a šéfredaktoroval samizdatovým Lidovým novinám. Dne 12. října 1989 Jiřího Rumla zatkli, Ruzyňské vězení opustil až po listopadovém převratu. Šéfredaktorem Lidových novin zůstal až do června 1990, kdy byl zvolen poslancem za Občanské fórum a noviny opustil.
Po roce 1992 se vrátil ke psaní. Napsal řadu publicistických knih a až do své smrti glosoval události v Posledním slově Lidových novin, rubrice, kterou kdysi vymyslel.
Byl dvakrát ženatý, měl tři syny. Zemřel 20. února 2004

0 hlasů

Ruml: Jak jsem skartoval svazky StB
(a pomohl tak dostat se nejvetsim komunistickym kriplum k moci)

To mel byt nazev clanku, protoze za jeho pusobeni na Vnitru se tam dely veci.

Nebo se taky moh kat za to, co spolu s jinymi napachal v CT. To ze mame zumpu misto verejnopravni televize vyspacakoval on.

10 hlasů

Soudruhu Vomacko, musis byt vice uderny. Tohle je porad malo. Pouc se u soudruha Sekory, ktery nevaha vyhrozovat fyzickym nasilim.

5 hlasů

Rude prasatko npnp zase kvici?
Tak to je vsechno v poradku :-))))))

4 hlasy

Docházejí argumenty? :))

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov