Ekonomická diplomacie
Vláda chce byznys s Čínou, na Tibet kašle

23.04.2014 16:14 Aktualizováno 23.04. 16:36

Vláda chce zlepšit vztahy s Čínou, vidí v nich šanci pro české hospodářství, nebude proto kritizoval Čínu kvůli okupaci Tibetu. Kabinet dnes schválil pracovní cestu ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) do Pekingu, má zájem také o čínské investice v Česku. Kvůli snaze o zlepšení vztahů se Praha nebude vměšovat do vnitřních záležitostí Číny a nemůže uznat tibetskou exilovou vládu. Na tiskové konferenci po jednání vlády to řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • George Orwell II (8 hlasů) 23.04.2014 16:34

    Ja snad ziram! Toto je doslova prvni dobra vec, ktera prozatim...

  • Kamil Vont (6 hlasů) 23.04.2014 17:02

    Jéžiš, vy jste všichni naivní. USáci na tohle všechno kašlou, lidská...

  • w - (5 hlasů) 23.04.2014 17:27

    Tak tohle by Káhrl neudělal! To by nechal raději padnout náš zbrojní...

  • Marek Hradil (4 hlasy) 23.04.2014 17:05

    Čína už zlikvidovala textilní průmysl a postupně už likviduje strojní...

  • La Rage (3 hlasy) 23.04.2014 17:01

    S USA navzdory Lybii, Iráku a Sýrii a s Izraelem navzdory Palestině...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Zaorálek je smutný šašek. Na jedné straně je úzkostlivý demokrat, protože na něj silně zatlačil americký velvyslanec kvůli jeho někdejšímu nesouhlasu s radarem, ale najednou mu jde přece o byznys a demokracie jde stranou. Kdo zase na Luboše přitlačil?

0 hlasů

Spise z ktere strany pritlacil (zezadu) a jak hluboko ho zatlacil (opravdu hluboko).

1 hlas

Kolik deti bylo zabito vcera v jmenu bezmezneho luxusu? Kdyz vidim jak lezi mrtvoly deti napriklad na ulicich doma, a to protoze prece nekdo s velkym bourakem ma velky bourak a podobne, tak je mi osobne docela na bliti z co bych skoro i videl jako nejakou opravdu nevtipnou frasku.

0 hlasů

Nerikam, ze je spatne obchodovat s Cinou jako takovou. Ale ponekud absurdni, ze koneckoncu se tam nepodporuje zadna soutez ani stredni trida kdyz to cele je vlastne v rukach nejake vicemene hrstky nejak vladnoucich a nejak jim pribuznych, nebo se mylim? Navic se Cine dava jakoby spousta pomoci k upevnovani mocenske pozice, nebot nejen ze vyssi dane z obchodovani atd. ale zvlaste kdyz i zisky atd., a co mezitim okolni staty? Nuceni si pujcit od MMF aby bylo na zbrane z USA, Ruska a EU? Docela hrozne i pres to, ze nejaka parta chlapiku si z toho udelala jeste milion navic ci podobne, nebo ne?

0 hlasů

Protektorat a 1968 jsou dve mistni veci ktere k tomu napadaji.

To, ze politiku vojenskeho "a je to nase" podporuji drivejsi kolonialni velmoci, to ponekud neprekvapuje (byt´ nerikam, ze to je dobre). Ze to podporuji kteri ani tak nedavno takovou ponekud imperialistickou politikou trpeli a vlastne jakoby rikali, kdyby se to stalo znova u nas tak v poho, trochu jina vec. Ale chapu to dilemma, jakoze velka EU a velka USA a velke staty mluvici z jedne pusy o lidskych a jinych pravech, a z druhe pusy prosi o pomoc jakoze velci podnikatele doma si sedi na hromadach penez a majetku a mnozi nejak tak nevedi co tedy ted kdyz ulice plne nezamestnanych atd. pricemz osoby majetne nevidi za sebe jakoukoliv spolecenskou odpovednost ci podobne, a kdyz tedy nejakej ten mezikontinentalni kseft je ze se nechce zustat pozadu. Jestli to mnozi berou jako za jakoukoliv cenu ci podobne, to ja zas az tak nedokazu posoudit, ale je myslim jednoznacne, ze se nejedna o problematiku v rovine rovnice x=1+1

0 hlasů

*podporujou

0 hlasů

Asi neco ve smyslu:

'Look at me. I call myself citizen of a permanent member state of the security council. What we love to do is to occupy stuff, then trade stuff on our accounts from what we occupied, have fancy things in big mansions, and then best of all call everyone else stupid for not doing the same, or when they do we bomb them. Are we awesome or what?'

0 hlasů

'And don't get us started on complaining again. Of course, we are better off than most persons on this planet, but hey, we could be even better off, and that as so often at their cost.'

Atd a podobne asi...

Vsak zpatky k tematu, nerikam, ze je spatne obchodovat s Cinou jako takovou. Ale ponekud absurdni, ze koneckoncu se tam nepodporuje zadna soutez ani stredni trida kdyz to cele je vlastne v rukach nejake vicemene hrstky nejak vladnoucich a nejak jim pribuznych !!!

0 hlasů

Obchodovat snad můžeme aniž bychom přebírali názory Číňanů. Jestli je podmínkou druhé strany obchodu takové svinstvo, tak to bych radši s takovými šmejdy neobchodoval. Ale Češi vždy uměli lízt do prdelí.

1 hlas

To jo. Akorat pokud je ekonomicky system u nich vsehovsudy nespravedlivy, tak to ponekud jde proti mistnim zakladnim spolecenskym hodnotam. Viz napriklad, ze obycejny Cinan vlastne nema moznost se dopracovat kamkoliv, jakoze je odsouzen delat otroka pro vladnouci a jejich obchodni partnery, pokud by to bylo az takove.

0 hlasů

No uvidíme,co tyhle zrůdičky provedou téhle zemičce.
Já tu bandu nevolil.
Tralala

1 hlas

A pak že socanům jde o lidi a sociální spravedlnost.
O prachy jde až v první řadě. Likvidace turemských výrobců a dovoz šmejdů z P.R.C. - a lidi se můžou za ři pětky u doktora strhnou, aby je volili.

1 hlas

Nevim o tom, ze by se to zamerne likvidovalo. Pokud kdokoliv mel zajem o pokracovani provozu neceho kde zrejme kdejaky stroj zrouci spousta elektriny a podobne, tak k tomu myslim ze mel napriklad v (tehdejsi) CR tez moznosti.

0 hlasů

Pankáč KS žvaní na ČT1, ten s bakalou šlohnul Bechorovku, takže ho kšefty s Čínou nezajímají

3 hlasy

Tak tohle by Káhrl neudělal! To by nechal raději padnout náš zbrojní průmysl, strojírenství a metalurgii! Jen aby ta „pravda a láska a demokracie“ už konečně zvítězila, jak pravil báťuška Havel, co chudým bral a bohatým dával.

5 hlasů

Rikate ze jako v poho kdyz nekdo zasobuje napriklad AQ kdovicim, hlavne aby byl nejaky zisk pro nejakeho soukromnika?

0 hlasů

Pravdou je, že Čína naprosto bez skrupulí obsadila do té doby samostatný Tibet a od té doby tam provádí v podstatě genocidu. To se okecat ani zamlčet nedá.

Věc druhá je, jak se k tomu kdo staví. Vlády nemají žádnou čest, nemohou si ji dovolit, státy mají pouze své zájmy. Proto by nemělo nikoho překvapit, že vláda káže napřed vodu a pak pije víno, protože když si s tím nepospíší, vypije to víno někdo jiný.

Pro ilustraci odjinud: kdo vyzbrojil a stále vyzbrojuje nejmodernější technologií a know-how ruskou armádu tak, že si Rusko troufnulo na to, co se děje nyní? Německo, Francie. Kšeft a vlastní zájmy především, jenom to teď budou muset víc maskovat, aby nenaštvali ty idealisty, kterým to ještě vadí. Tu chvíli to vydrží, než zabaví lidi něčím jiným.

3 hlasy

Čína už zlikvidovala textilní průmysl a postupně už likviduje strojní průmysl. Přestěhovali jsme výrobu tam a sami nemáme co dělat. Číňani už skupují některé evropské automobilky, tak vlastně vláda v tomto směru nemusí nic dělat. Čína přichází za námi.

4 hlasy

Tak to moment. Zakoupeno levne obleceni, pracovnici schopni pracovat i v jinem odvetvi, mnohy zavod postaveny za komunistu a to kdovi jake to vlastne kolem 1990 melo naklady, na polich pestovane jine veci, penize ze cla, ..., a to vse jentak opomenout a zbytek vycitat Cine, to nezni jako vylozene fer.

0 hlasů

Jéžiš, vy jste všichni naivní. USáci na tohle všechno kašlou, lidská práva jsou jim buřt. Od Saúdský Arábie berou ropu, přitom v této pouštní středověké diktatuře má ženská nižší společenskou úroveň než velbloud. Vadí to snad Obamovi ? Ani náhodou !

6 hlasů

Nejnizsi spolecenskou uroven tam pry maji migracni pracovnici i pokud tam jsou oficialne. Coz ale neminim aby to bylo reciprocne, jakoze je lepsi aby mnohy arabsky emigrant videl, ze to jde i jinak.
Co se tyce zvlaste jako asi sexismu, tak to zapad ma co predvest a podobne, ale ze by to bylo vylozene az tak civilizovane, to se mi nezda. Viz i napriklad mnohe holky ktere maji otevrene moznosti ke kariere atd. radeji proste decko od nejakeho ktery ma nejake prachy. Ale i bez toho "muj smysl zivot je byt sexy", vseljake predsudky a 'ocekavani' ze stran chlapu smerem k zenskym nejsou zas az tak vyjimecne i pokud nejsou oficialni.

0 hlasů

"..a půl milionu žen u nás bylo znásilněno svým partnerem."

http://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/vztahy/cesi-a-sex-panicove-mladnou-partneru-pribyva_304974.html#.U1hSeVV_uLw

0 hlasů

Američani ovšem netvrdí, že Saudové nejsou středověká diktarura, oni s nimi pouze obchdují. Nepřebírají jejich názory a postoje, což se chystá dělat Zeman s Českem, Zeman je křivák, to bylo přece jasný už z jeho křívácký a prolhaný prezidentský kampaně. Zvolili jsme si prezidenta, kterej k Česku prostě patří. Je to ten pro 10 milionů.

1 hlas

Pokud v Saudske Arabii zena nesmi ridit auto (na ktere by mela) a napriklad v USA ze sice smi ridit auto ale tezko by na nej (sama) mela, tak to v konecnem dusledku vyjde ponekud nastejno, ne?

0 hlasů

Napriklad v Nemecku to zrejme take neni procentualne vylozene nizke cislo, byt vice zen ktere vypadaji jako za maji doma vicemene peklo jsem videl za den v Rime nez v Berlinu, coz vsak pochopitelne samo o sobe velmi subjektivni a nutne o nicem nevypovidajici kdyz jsem ani nemluvil s temi zenami ktere vypadaly jako ze zrovna odnekud utekly ci podobne.

0 hlasů

Ten predesly prispevek bylo k te statistice o znasilnovani partnerem.

0 hlasů

S USA navzdory Lybii, Iráku a Sýrii a s Izraelem navzdory Palestině taky kamarádíme, ne ?

3 hlasy

Ja snad ziram! Toto je doslova prvni dobra vec, ktera prozatim vypadla ze zaOralka. Jeste by mel sebrat koule a vyhodit americkeho velvyslance s razitkem v pase "persona non grata" za drze vmesovani se primo do vykonu uradu (za Ukrajinu, vsak vy vite, ktera bije).

8 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov